Viktigt med kloklippning

Viktigt med kloklippning

Jag skriver idag ett inlägg för att prata lite närmare om kloklippning i Mölnlycke, framför allt när det kommer till våra hundar men det är ju aktuellt för att djur med klor. Kloklippning är verkligen viktigt för din hunds välbefinnande.

Kloklippning bör vara en vanlig del av trimningen, men det är ännu viktigare att klippa klorna om hunden tillbringar mycket tid känsliga miljöer. Klorna ska klippas innan de blir för långa. Blir de för långa kan de repa upp parketten i vardagsrummet, orsaka fel belastning för hunden och till och med fasta i hål och skada hunden rejält.

Klorna är gjorda av keratin, vilket är samma material som utgör våra naglar. Den enda skillnaden är att klorna växer från tåns ände och naglarna växer där fingrarna möter händerna. Detta gör att klorna blir utsatta på ett hela annat sätt än vad våra naglar är.

Det är viktigt att din hund kan gå runt bekvämt. Om klorna blir för långa blir det svårt för den att röra sig normalt och den kan också bli väldigt obekväm. Att klippa klorna är ett bra sätt att hålla din hund bekväm och glad, men du bör bara klippa naglarna när de verkar trycka mot tassarnas spetsar eller om de sticker ut mellan tassarna. Man behöver också vara noga så att man inte klipper i pulpan, då kan det börja blöda rejält och det kan bli svårt att få det att sluta blöda.

Många hundägare som läser det här kan säkert hålla med om att kloklippning i många fall låter mycket enklare än vad det egentligen är. Många hundar tycker inte om att klippa sina klor och då kan det försvåra processen väldigt mycket. Då kan det vara skönt att ta professionell hjälp med kloklippningen, många djurbutiker erbjuder också denna tjänst så kolla i ditt närområde vart du kan vända dig för att få hjälp med detta.

Kommentarer är stängda.