Vad händer i kroppen vid en massage?

Vad händer i kroppen vid en massage?

Massage, detta har funnits i 1000-tals år. Och har ni hört en enda person gå ut och varna för att det skulle vara farligt? Tvärsom så finns det många som vittnar om hur fantastiskt det är med massage och det har till och med gjorts vetenskapliga studier för att belägga vad det är som händer i kroppen när man får denna typ av behandling och i mitt inlägg här idag ska jag gå igenom vad forskningen har kommit fram till.

Det finns många olika massagetekniker. De vanligaste är svensk massage, shiatsu-massage och thaimassage för att nämna några. Naturligtvis finns det en som passar för varje enskild person på den här planeten eftersom det finns så många olika typer som du kan få, allt beroende på vad du föredrar.Det som händer är att blodcirkulationen ökar vilket leder till att må bra hormoner frisätts och åker ut i kroppen som får dig att bli behagligt avslappnad. Inte nog med det, slaggprodukter transporteras till njurarna och försvinner sedan ut när du går på toaletten.Stelhet i leder och muskler försvinner eller lindras och det gör att du får en ökad rörlighet i kroppen.Det kommer att kännas som du går på lugnande medicin och det inte bara är en känsla eftersom ditt blodtryck går ner och stresshormonerna i kroppen går ner, din sömn blir bättre och skulle man mäta ditt blodtryck så kommer det att ligga lågt vilket är bra.

För övrigt finns det några andra saker att säga om detta också, när huden berörs finns det beröringsreceptorer som skickar signaler upp till hjärnan via sensoriska neuroner. Beröringsreceptorneuronerna går till ryggmärgen där de kommer i kontakt med andra nervceller som kallas interneuroner och en typ av interneuron kallas en beröringsinterneuron och denna beröringsinterneuron talar om för hjärnan att beröring har tagits emot.

Varma hälsningar, Eva i Mollösund

Kommentarer är stängda.