Behöver du matjord?

Behöver du matjord?

Om du har en trädgård eller planerar att skaffa en så är det en bra idé att köpa matjord. Matjord är speciellt framställd jord som innehåller näringsämnen och mineraler som plantor behöver för att växa och blomstra. Det finns olika typer av beroende på vilken typ av växter du planerar att odla. Du kan köpa detta i trädgårdsbutiker eller byggmarknader. Men det finns också företag som säljer detta och ett sådant företag brukar jag handla av eftersom det går att köpa större mängder och de finns i Kungälv. Men sedan är det tillgången som styr när de kan sälja detta så man får kolla in på deras FB-sida för uppdateringar. Då brukar de göra inlägg när det finns att köpa.

Kom ihåg att du alltid ska kontrollera priserna på som olika leverantörer har eftersom det kan variera mycket i pris. Jag har också märkt att det är billigare per säck (eller liter) ju större mängd man handlar. Så det lönar sig ofta att handla flera säckar samtidigt. Det finns också en del trädgårdsmästare som säljer detta och då är det vanligtvis en bra idé att köpa flera sorter för att blanda upp jorden. Men du ska kolla så det inte är massa fröer i för du vill ju inte få ogräs som växer och ibland kan vara närapå omöjligt att bli av med.

Det viktigt att titta på innehållet för att se till att den passar för just din trädgård. Det finns nämligen vissa sorter som är framställda för specifika växter, grödor eller blommor. Men fördelen med att handla detta av företaget som jag handlar av är just det här att man kan köpa stora mängder. Ska du hämta jorden själv måste du därför se till att ha med en släpkärra för du kommer nog inte få plats med det i bagageutrymmet.

Kommentarer är stängda.